Klomp Transport is voornamelijk actief in lengte- en breedtetransport, wat Oegema ziet als een 'mooie aanvulling' op zijn diensten in bouwtransport. Een van de belangrijke redenen voor de overname van Klomp is het voort kunnen zetten van zijn transportactiviteiten. Daarnaast is verduurzaming een belangrijke waarde, iets waar Oegema zich ook mee bezig houdt.

Net als Oegema is Klomp een familiebedrijf, opgericht in 1947. Naast het feit dat het allebei familiebedrijven zijn, hebben ze ook gezamenlijke klanten. Daarnaast was Klomp Transport niet geheel onbekend met Oegema Logistics+: Sibbele Oegema heeft op 16- of 17-jarige leeftijd een jaar stage gelopen bij de vader van de huidige eigenaar van Klomp.

Over Oegema Logistics+

Oegema Logistics+ is een nationaal en internationaal transportbedrijf en levert al meer dan 100 jaar een grote variatie aan transporten met een wereldwijd netwerk. De wegvervoerder heeft een locatie in Dedemsvaart van 25 hectare, waarvan 5 hectare aan buitenopslag. Op de locaties Dedemsvaart, Geleen, Culemborg en Brno (Tsjechiƫ) biedt Oegema in totaal meer dan 45.000 vierkante meter aan binnenopslag. Het bedrijf investeert de laatste jaren in elektrisch rijden en heeft momenteel een wagenpark met vijftien elektrische vrachtwagens, wat volgend jaar verdubbeld moet zijn. Daarnaast beschikt Oegema over elektrische kranen en meeneemheftrucks. Het bedrijf heeft 700 medewerkers en zo'n 300 trucks in totaal (in 2022) . In 2022 draaide de dienstverlener een winst van 4,1 miljoen euro.

Van Klomp Transport zijn er geen gegevens over de winst beschikbaar.

Afronding overname in 2026

Omdat de werkzaamheden van Klomp Transport 'substantieel anders' zijn dan die van Oegema Logistics+, staat 2025 in het teken van een goede overdracht voor beide bedrijven. De afronding zal daarom naar verwachting medio 2026 plaatsvinden. Daarnaast blijft de huidige eigenaar van Klomp Transport, Jan Willem Klomp, volgend jaar meewerken in het bedrijf.

Oegema deed in maart dit jaar al een oproep voor een eventuele overname. Of deze overname naar aanleiding daarvan plaatsvindt, is niet bekend.

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement