Een overeenkomst daarvoor werd vorige week ondertekend door Hakan Bicil, de ceo van de Duvenbeck Group, en Mike Fan, de ceo van Farizon op de IAA Transportation in Hannover. Bicil noemt de samenwerking ‘een baanbrekende stap’. Voor Farizon betekent de bestelling het debuut van de Homtruck op de Europese markt.

De elektrische truck zou een rijbereik van zo’n 500 kilometer hebben op één acculading, vergelijkbaar met Europese e-trucks. Farizon is een dochteronderneming van de Zhejiang Geely Holding Group, bekend als eigenaar van onder andere Volvo Cars, Polestar en Smart.

Autotransport

Duvenbeck is niet geheel toevallig actief in het transport van auto’s en Farizon zal in het licht van de deal bij voorkeur gebruik gaan maken van de diensten van de logistiek dienstverlener.

Duvenbeck draaide vorig jaar een omzet van 1,1 miljard euro en heeft een vloot van 1.600 vrachtwagens. Het bedrijf werd in 2022 overgenomen door Waterland Private Equity, een investeringsmaatschappij uit Bussum die dit jaar ook Schotpoort uit Eerbeek kocht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement