De trein, eigendom van spoorwegmaatschappij Union Pacific, was beladen met containers vol waardevolle goederen, waaronder televisies en huishoudelijke apparaten zoals airfryers. Terwijl de trein stilstond, zagen plunderaars hun kans schoon. Tientallen mensen klommen op de wagons en begonnen grote dozen uit de containers te halen.

CBS Skywatch-camerabeelden tonen verdachten die gestolen goederen in een SUV laden. Ooggetuigen meldden dat de situatie snel escaleerde. Wat aanvankelijk leek op een paar individuen die de trein beroofden, veranderde in een grootschalige plundering waarbij steeds meer mensen betrokken raakten. De politie arriveerde al snel, maar zelfs toen probeerden sommigen nog steeds spullen uit de trein te halen. Volgens berichten trokken sommige agenten hun wapens in een poging de orde te herstellen.

Zes arrestaties

De politie wist zes van de plunderaars te arresteren en een deel van de gestolen goederen terug te halen. Toch wisten veel anderen te ontkomen met de gestolen lading. Het opmerkelijke is dat, nadat de situatie tijdelijk onder controle leek, enkele van de plunderaars kort daarna weer terugkeerden om door te gaan met hun activiteiten. Union Pacific verklaarde later dat de trein wachtte op toestemming om naar het spoor van een partnerbedrijf te rijden. Deze vertraging gaf de plunderaars de tijd om toe te slaan, wat leidde tot de grootschalige diefstal en de tussenkomst van de politie.