Het nieuws over de overname is niet naar buiten gebracht door de twee bedrijven zelf, maar door de verkopende partij, Ocean Wilsons Holdings Limited, een investeerder met hoofdkantoor op Bermuda en beursnotering in Londen.

Het belang van 56,47% dat tot nu toe in handen was van Ocean Wilsons, gaat voor een kleine 770 miljoen dollar in handen komen van MSC, zo is bekendgemaakt door het investeringsbedrijf. Dat bedrijf meldt dat het verheugd is over de deal die ‘een aanzienlijke waarde voor onze aandeelhouders creëert’. De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar afgerond.

Ook CMA CGM

Zoals vaak met MSC-overnames zal Wilson Sons officieel eigendom worden van SAS Shipping Agencies Services, een in Luxemburg geregistreerd dochterbedrijf van de Zwitsers-Italiaanse rederij. Ook MSC’s overnames van onder meer ro/ro-rederij Gram Car Carriers, expeditiebedrijf Clasquin en containerrederij WEC Lines verliepen via die route.

Wilsons Sons heeft containerterminals in de Braziliaanse deelstaten Bahia en Rio Grande do Sul en zegt logistieke diensten te verlenen in meer dan zeventig landen. Verder beschikt het onder meer over tachtig sleepboten, naar eigen zeggen de grootste en sterkste vloot van het land.

Een maand geleden werd al bekend dat ook CMA CGM flink investeert in terminals in Brazilië: voor ruim een miljard dollar neemt het Franse transportconcern een belang van 48% in Santos, de grootste terminaloperator van Brazilië, bedoeld als opstap naar een volledige overname.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement